Pieter Boele vaartochten

StoomwezenVaartochtjes voor groepen met de
PIETER BOELE

Dordrecht beschikt over de nog enige in zijn soort bestaande (Rijn)-stoomslepers. Het schip werd in 1893 gebouwd op de scheepswerf van Boele te Slikkerveer. Tot 1965 heeft de sleper onder de naam ‘Speculant' zijn dienst bewezen op de Boven-Rijn en behoorde de sleper tot één van de laatste schepen die verdrongen werden door de opkomst van de huidige duwschepen en de toename van de eigen voortstuwing van de Rijnschepen.

In 1972 werd het schip herdoopt naar de naam van de scheepsbouwer PIETER BOELE. Vanaf 1987 wordt het schip onder beheer van de 'Stichting Dordt in Stoom' met behulp van circa 25 vrijwilligers in een bedrijfsvaardige staat gehouden. Daarnaast is het ook mogelijk om de Pieter Boele af te huren voor gezelschappen van maximaal 55 personen. Een ultiem idee om uw gezelschap te verrassen met een vaartocht op de rivier de Merwede of naar Rotterdam. De thuishaven is te vinden tussen de prachtige panden van de historische Wolwevershaven.

Tijdens uw vaartocht kunt u een lunch of een diner bijboeken, kortom, mogelijkheden genoeg voor bijvoorbeeld uw personeels- of familiefeest. Neemt u voor een offerte op maat of meer specifieke informatie contact met ons op.
Vroegtijdig reserveren is gewenst. Prijs op aanvraag.

Inlichtingen/reserveringen:
VVV Zuid-Holland Zuid
Afdeling Groepsreserveringen
Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht
Tel: 078-632 24 22 / 078-632 24 77
Fax: 078-613 17 83
Email: res@vvvzhz.nl

  fotp Pieter Boele

foto Pieter Boele
fotp Pieter Boele   foto Pieter Boele


De vaartochten worden in samenwerking met het VVV-ZHZ georganiseerd. De gelden die hiermede worden verkregen, komen ten goede aan het bedrijfsvaardig houden van de Nostalgische stoomsleper Pieter Boele.