Twitter   Facebook      
Nieuws
NIEUWS AD Dordt in Stoom 2014
streep
  Beleef de vlootschouw aan boord van de stoomboot De Hydrograaf! Oldtimer Trucks
Dorstige Types / Rijdend Unifil Museum Rheingold Express Stoommarkt op de Nieuwe Haven
Er is veel te doen tijdens Dordt in Stoom voor kinderen 24 mei: World Fish Migration Day bij Dordt in Stoom Stadsomroepster viert 10-jarig bestaan met een stadsomroepersconcours
Wijziging dienstregeling stoomtrein! Voorverkoop Dordt in Stoom van start! Mobiele website Dordt in Stoom online (WebApp)
24 mei: Treinreis met de Rheingold-Zug vanuit Duitsland naar Dordt in Stoom Met de Waterbus naar Dordt in Stoom Programma 2014
streep

Rheingold Dordt in Stoom 2014 Beleef de vlootschouw aan boord van de stoomboot De Hydrograaf!
Meevaren ‘Dordt in Stoom’ vrijdag 23 mei 2014. Beleef de vlootschouw aan boord van de stoomboot De Hydrograaf.

Speciaal voor Dordt in Stoom komt ‘De Hydrograaf’ uit 1910, beter bekend als Pakjesboot 12 – de enige échte stoomboot van Sinterklaas, naar Dordt toe. Voor u betekent dit een unieke kans om mee te varen, een kijkje te nemen aan boord en u mee te laten voeren naar lang vervlogen tijden!

Vanaf 18:30 uur bent u van harte welkom aan boord van De Hydrograaf in de Bomhaven. Rond 19.30 uur vertrekken we, in gezelschap van de andere partyschepen, naar onze positie in de vloot op het water. Om 20.00 uur begint de vlootschouw. Vanaf radarstoomboot ‘De Majesteit’ geeft de burgemeester het startschot voor het stoomrondje Dordt. Om ca. 21.30 uur varen de partyschepen achtereenvolgens stroomopwaarts voor de kades langs, te beginnen met “De Majesteit”, terug.

Prijzen: € 20,- Locatie: Bomhaven, kade achterin, te Dordt

Informatie en reserveringen: http://shop.hollandsglorie.nl/dordtinstoom

De Hydrograaf is te volgen via Facebook

TOP

streep

Rheingold Dordt in Stoom 2014 Oldtimer Trucks
Rond de 20 historische vrachtwagens zijn te bezichtigen aan de Baanhoekweg ter hoogte van de Surfclub.

Er is een keur aan merken en modellen bijeengebracht. Deze verzameling oude vrachtwagens laten de tijden van weleer herleven en geven een beeld hoe er in vroeger tijden goederen werden vervoerd.

TOP

streep

Rheingold Dordt in Stoom 2014 Dorstige Types / Rijdend Unifil Museum
Demonstratie van stichting Dorstige Types / Rijdend Unifil Museum een club oud militairen en veteranen met als doelstelling het verwerven en instandhouden van historische legervoertuigen, uitrustingsstukken en rekwisieten en deze tentoon te stellen.

Vanaf de Baanhoekweg rijden er bussen naar de modelbouwshow aan de Kerkeplaat en vice versa.

TOP

streep

Rheingold Dordt in Stoom 2014 Rheingold Express
Zaterdag 24 mei bezoekt de Rheingold Express 'Dordt in Stoom' . Aankomsttijd Dordrecht CS 12.52 uur op spoor 4. Vertrek, getrokken door een stoomloc om 17.01 uur.

De Rheingold Express staat tijdens het bezoek aan 'Dordt in Stoom' op het spoor aan de Baanhoekweg (Stoomrondje) vanaf ongeveer 13.30 en 16.30 uur.

TOP

streep

stoommarkt Dordt in Stoom 2014 Stoommarkt op de Nieuwe Haven
Op zaterdag 24 en zondag 25 mei wordt er wederom een Stoommarkt georganiseerd. De hele Nieuwe Haven wordt ingericht met marktkramen. Verschillende handelaren, maar ook oude ambachten presenteren tijdens Dordt in Stoom hun vakwerk. Het assortiment bestaat uit oude, maritieme n stoomgerelateerde producten, maar ook het beschilderen van Oesterschelpen behoort tot de mogelijkheden!

TOP

streep
Kinderattracties tijdens Dordt in Stoom
Blus de Brand
Wedstrijd wie pompt het eerst het meeste water op, op de Kruimeltjeskade. Samen met de vrijwilligers van de jeugdbrandweer uit Zwijndrecht gaan de kinderen water oppompen in een ouderwetse spuitwagen en richten op de doelen, dit zijn Disneyfiguren met zwaailicht en geluid. Een andere brandspuit kan zelf via stoom water op pompen en dan heb je een krachtige straal om te richten op andere doelen. lees meer ...

Draaimolens
Een paarden en een bootjesmolen op de Merwekade. lees meer ...

Foto Experience
Ben jij een echte stoomfanaat, onder de 15 jaar en wil je de “Stoomkenner van 2014” worden, dan is dit echt iets voor jou!
Info bij de kassa’s op het evenemententerrein. lees meer ...

Jeugdomroepers
Zaterdag 24 mei tijdens het stadsomroepersconcours op de Wolwevershaven wordt er is ook aan de ‘jeugdomroepers’ gedacht! Kinderen die denken dat ze harder kunnen roepen dan onze eigen stadsomroepster of altijd als eens haar helpende hand wilde zijn, krijgen de kans om zichzelf te bewijzen als jeugdomroeper van Dordt in Stoom! lees meer ...

Oud Hollandse Kinderspelen

De Wolwevershaven wordt tijdens Dordt in Stoom omgedoopt naar de Kruimeltjeskade. Bij Kruimeltje hoort het blikgooien, wat afgeleid is van het ingooien van ramen, en andere Oud-Hollandse spelletjes. Er zijn acht Oud-Hollandse kinderspelletjes uitgezet op de kade. lees meer ...

Rangeerdiploma

Kinderen kunnen bij de Modelbouwshow hun rangeerdiploma halen! lees meer ...

Scouting

Hou jij van actie en avontuur, dan is de Riedijkshaven jouw Place to Be! Scoutingvereniging Johan en Cornelis de Witt is dit jaar actief in de Riedijkshaven. Daar organiseren zij een aantal activiteiten op en rond het water. lees meer ...

Stoomtreintjes
Op diverse plekken op de Merwekade en het Noorderhoofd rijden treintjes, stoomtreinen maar dan klein om op i.p.v. in te zitten. Maak een ritje mee. lees meer ...

TOP
streep

24 mei: World Fish Migration Day bij Dordt in Stoom
steur Dordt in Stoom 2014 Veilige trekroutes en verbindingen tussen rivieren en zee zijn noodzakelijk voor gezonde visbestanden en rivieren.

Op World Fish Migration Day wordt hier wereldwijd aandacht voor gevraagd door lokaal evenementen te organiseren die het belang van open riviersystemen voor trekvissen als zalm, zeeforel, paling en steur laten zien. World Fish Migration Day is een internationaal initiatief dat start in Nieuw-Zeeland en eindigt als de zon aan de westkust van Noord-Amerika ondergaat.

Tijdens Dordt in Stoom vragen het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling en Sportvisserij Nederland met ludieke activiteiten aandacht voor passeerbare verbindingen tussen zee en rivier, ligt in de Riedijkshaven een luxe motorboot "Reinwater" met een steur op het dek en kun je alles te weten komen over de terugkeer van de Atlantische steur in Nederland.

Meer info: ark.eu/worldfishmigrationday

TOP

streep

Stadsomroepster Darja de Caluw viert 10-jarig bestaan met een stadsomroepersconcours
stadsomroepster Dordt in Stoom 2014Darja de Caluw
is tijdens de aankomende editie van Dordt in Stoom 10 jaar stadsomroepster van Dordrecht! Dordt in Stoom 2004 staat bij haar nog vers in het geheugen. Tijdens deze editie is Darja verkozen tot stadsomroepster van Dordrecht. Om haar 10-jarige jubileum te vieren wordt er tijdens Dordt in Stoom op zaterdag 24 mei wederom een stadsomroepersconcours gehouden.

Op zaterdag 24 mei zijn er om 11.30 uur diverse Nederlandse en Belgische omroepers actief in de hele binnenstad. Zij roepen onder andere over monumentale panden, markten, Dordt in Stoom, maar ook over onze eigen stadsomroepster. De omroepers verzamelen zich om 13.30 uur bij het podium op de Wolwevershaven, daar zijn ze te aanschouwen. Met hun luide stemmen vullen de omroepers, onder kritisch oog van diverse juryleden, de haven met een verplichte roep en een vrije roep over hun eigen stad of regio. De jury beoordeeld de omroepers op hun roepen, rond 16.30 uur maken zij de prijswinnaars bekend.

Tot slot is er ook aan de jeugdomroepers gedacht! Kinderen die denken dat ze harder kunnen roepen dan onze eigen stadsomroepster of altijd als eens haar helpende hand wilde zijn, krijgen de kans om zichzelf te bewijzen als jeugdomroeper van Dordt in Stoom!

TOP

streep

Stoomrondje Dordt Dordt in Stoom 2014Voorverkoop ‘Dordt in Stoom’ van start!

Stoomrondjes
De voorverkoop van de Stoomrondjes voor ‘Dordt in Stoom’ is van start gegaan! Door het Stoomrondje maakt de bezoeker kennis met al de onderdelen van het evenement. Want ‘Dordt in Stoom’ is meer dan gezelligheid in het historische havengebied van de stad. De Stoomtreinritten van het station naar de Baanhoekweg brengen liefhebbers in vervoering, met name vanwege het laatste stuk rails zonder bovenleiding: zo hoort de stoomtrein te rijden!

Even verder bij de Kerkeplaat is de Modelbouwshow te vinden en daar vertrekken ook de (stoom)schepen naar het centrum. Na aankomst kunnen de bezitters van het stoomrondje ook nog een rondvaart maken met één van de stoomschepen vanaf de Merwekade en is er vervoer met de Veteranenbus terug naar het station.

Het Stoomrondje Dordt is een passe-partout voor al het historisch vervoer tijdens het evenement. Trek voor het rondje minimaal 3 uur uit!
Het kijk plezier bij ‘Dordt in Stoom’ is gratis, het gebruikmaken van het historisch vervoer levert een bijdrage aan het mogelijk maken van het evenement. De kosten zijn al vele jaren gelijk: € 15,- voor volwassenen en €12,50 voor kinderen en 65+. De prijs is inclusief het uitgebreide programmaboekje met beschrijvingen van al de deelnemende schepen en machines.

Meevaren tijdens de Vlootschouw
U kunt de Vlootschouw, het openingsevenement van ‘Dordt in Stoom’, vanaf het water meemaken! Dit jaar zal het
raderschip Kapitein Anna, voorheen de Kapitein Kok, passagiers meenemen tijdens de Vlootschouw. De Vlootschouw wordt gehouden op 23 mei. Kosten € 15,= per persoon. Wel vooraf aanmelden via de STOOMSHOP!

Munt 2014Stoommunt
Ook dit jaar zal de Stoommunt weer worden uitgegeven. Een waar collectors item! Ook een middel om te laten zien dat u ‘Dordt in Stoom’ een warm hart toe draagt. De stoommunt kost ook dit jaar € 5,=

De Stoomrondjes, munten en vouchers voor de Kapitein Anna zijn verkrijgbaar bij de

VVV / Intree Dordrecht

Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht

of via de STOOMSHOP

TOP

streep

Mobiele website Dordt in Stoom online (WebApp)

DIS MobiDe mobiele website is up-to-date met allerlei informatie over het grootste stoomfestival van Europa. Deze WebApp is geschikt voor iPhone en andere smartphones.

Surf in je mobiele internetbrowser naar www.dordtinstoom.nl/mobi en leg dan deze WebApp als startknop op je scherm vast.

TOP

streep

Treinreis met de Rheingold-Zug vanuit Duitsland naar Dordt in Stoom op 24 mei 2014:

FEK-Sonderfahrt zum Dampffestival "Dordt in Stoom" in Dordrecht mit drei verschiedenen Traktionsarten Dampf, Diesel und Elektrisch am Samstag, den 24. Mai 2014

Rheingold-ZugDie Stadt Dordrecht feiert alle zwei Jahre das größte Dampffest in Europa. In der gesamten Innenstadt sind verschiedene Aktivitäten zu bestaunen. Es werden verschiedene historische Fahrzeuge aller Art präsentiert wie z. B. Traktoren, Dampfschiffe, Autos und Dampflokomotiven. Der Hafen und die ganze Stadt sind festlich geschmückt. In dem malerischen Hafengebiet in der Nähe des Groothoofd, Kuipershaven, Wolwevershaven und der Merwekade sind Dutzende Dampfschiffe, Dampfmaschinen und Dampfwerkzeuge zu besichtigen.

Verschiedene seefeste Dampfschiffe stehen den Besuchern zur Besichtigung zur Verfügung. In den Straßencafés herrscht eine tolle Stimmung und überall gibt es Musik. Um die Veranstaltung in ganzen Zügen zu genießen und um alle Veranstaltungsorte zu erkunden, können Sie mit der Tageskarte Dampfrunde Dordt die Dampfzüge, die Oldtimerbusse und Dampfschiffe teilweise nutzen.

Unser Sonderzug startet in Köln Hbf. gegen 6:30 Uhr mit Zustiegsmöglichkeiten in Düsseldorf, Wuppertal, Hagen, Witten, Bochum, Essen und Oberhausen. Für die Fahrt zu unserem Fahrtziel sorgt eine elektrische Lokomotive der CBB (Centralbahn AG), die uns über das Ruhrgebiet nach Venlo oder Emmerich bringen wird, ab dort fahren wir mit der Diesellokomotive 2225 der SSN über Arnheim, Utrecht nach Dordrecht. Wir reichen Ihnen je nach Wagenkategorie während der Fahrt ein reichhaltiges Frühstück und begrüßen Sie mit einem Glas Sekt.

Am späten Nachmittag fahren wir dann mit der Dampflokomotive 01 1075 bis Emmerich und weiter mit unserer elektrische Lokomotive der CBB zu allen Einstiegsbahnhöfen zurück, so dass wir gegen 23:00 Uhr in Köln eintreffen werden. Während der Rückreise servieren wir Ihnen je nach Wagenkategorie einen Abendimbiss.

Unser Sonderzug wird gebildet aus Rheingold-Wagen verschiedener Epochen. Neben dem beliebten Rheingold-Speisewagen von 1928 werden die Wagen der sechziger Jahre mitgeführt, darunter auch der legendäre Aussichtswagen.

Weitere Information (Rheingold-Zug Sonderfahrten)

TOP

 
streep

Programmering Dordt in Stoom online Bekijk de programmering

streep

Waterbus