NIEUWS AD Dordt in Stoom 2012
 
streep

Foto’s Vlootschouw Dordt in Stoom 2012 nu op de website Foto’s 2012 >

streep

WEBCAM live vanaf Graanelevator De webcam start vrijdagochtend 1 juni na 08.00 uur. Camera gemonteerd in top van de Graanelevator toont live de reis van Rotterdam naar Dordt in Stoom, Dordrecht. Daarna live beelden vanaf de Merwekade gedurende Dordt in Stoom. De camera wordt vanaf afstand bestuurd en zal dus af en toe een ander beeld tonen vanaf deze prachtige plek hoog op het water. Webcampagina >

streep

Sensatie op het water tijdens Dordt in Stoom Voor een spetterend event: zaterdag en zondag varen we af en aan vanaf de Merwekade (ingang Wijnhaven).
Kosten : 15 euro per persoon voor een unieke sensatie op het water. Per rit kunnen er 11 personen mee.
Unieke luxe boot, ook geschikt voor minder valide mensen, 13 meter lang en 1050 PK.
John Biesheuvel Watersport

streep

VAAR MEE op stoomschip tijdens
Vlootschouw AD Dordt in Stoom!
Unieke kans voor Liefhebbers van de VLOOTSCHOUW AD ‘Dordt in Stoom’. Op vrijdag 1 juni vind de opening plaats van het evenement AD ’Dordt in Stoom’ d.m.v. een fantastische Vlootschouw. Geweldig om naar te kijken vanaf de wal maar natuurlijk helemaal gaaf om zelf de Vlootschouw af te nemen vanaf een Stoomschip gelegen op een prominente plek op de rivier namelijk tegenover het Groothoofd ! En wat voor een stoomschip: De Hydrograaf, de enige echte ‘Sinterklaasboot’

Op vrijdagavond ligt de Hydrograaf in de Bomhaven. Vanaf 19.00 uur kunnen de gasten aan boord en vertrekt het stoomschip om uiterlijk 19.30 uur. Dan neemt de boot zijn voorname positie in voor het Groothoofd, waar om 20.00 uur het startsein van de Vlootschouw wordt gegeven. Rond 22.30 uur zal de Hydrograaf weer aanmeren in de Bomhaven.

NU AANMELDEN:
U kunt meevaren. De kosten bedragen € 17,50 p.p. incl. een drankje aan boord. Het aantal plaatsen is beperkt (200) dus reageer snel.
Boeken kan direct via de webshop van ‘Dordt in Stoom’
Na betaling ontvangt u per mail uw reserveringsbewijs. Heeft u geen mailadres neem dan contact op met de VVV in Dordrecht: 0900-4636888.

streep

STOOMKOOKWORKSHOP in DrievriendenhofEen kok van Postillion hotels maakt culinaire hoogstandjes met gebruik van de stoomoven. De stoomkookworkshop is rondom omgeven met moderne stoomitems (van stoomstrijkijzers en stoomreinigers tot hogedrukpan) beschikbaar gesteld door Expert Crabbehof, Knol Steam Cleaning Solutions en de andere genoemde leveranciers. De stoomkauwgomverwijderaar van Gum Free verwijst naar de stoomkookworkshop.
In een talkshow, die door RTV Dordrecht wordt uitgezonden, worden onderwerpen aangesneden als het eigentijds gebruik van stoom, de laatste ontwikkelingen op het gebied van koken met stoom, en dergelijke. De kok rond elke sessie af met het serveren van een overheerlijke cappuccino, die natuurlijk met een stoompijpje is opgesteven. Do 31 mei 12-21u, vr 1 juni 12-17u, za 2 juni 12-17u (zondag gesloten ivm winkelsluiting centrum Dordrecht).
Meer info >

streep

JUMBO ACTIE : button en korting op Stoomrondje Dordt Jumbo Sterrenburg (Dordrecht) geeft bij besteding van 25 euro een Dordt in Stoom button en 2,50 korting op Stoomrondje Dordt!

streep

OPEN DAG HOEBÉE Scheepswerf Hoebée is de laatste maanden druk bezig geweest met de renovatie van het terrein. Een nieuwe dwarshelling van 150 meter en een imposante hijskraan zijn twee hoogtepunten. Scheepswerf Hoebée wil u graag laten zien wat het eindresultaat is geworden. U bent welkom op zaterdag 2 juni tijdens de open dag, met om 12 uur de officiële opening van de nieuwe helling.
Locatie: Hoebée, Dordrecht (Merwedestraat 56). Open dag: 10.00 - 15.00 u. Entree: gratis

streep

WEBCAM AD Dordt in Stoom Momenteel worden plannen gesmeed om een video webcam (livestream) te plaatsen op de Graanelevator. De webcam wordt aangezet op het moment dat de Graanelevator de Rotterdamse thuishaven verlaat richting Dordrecht. Tijdens deze reis en op de 3 dagen in Dordrecht kan dan worden gekeken naar live beelden van AD Dordt in Stoom! Hou deze website in de gaten voor meer info.

streep

Help AD en DIEP met MOZAÏEKFOTO Dordt in Stoom!Erfgoedcentrum DiEP en AD de Dordtenaar vragen iedereen op 1, 2 en 3 juni 2012 foto’s te maken van een bezoekje aan Dordt in Stoom en deze te mailen naar stoomfoto@gmail.com
Alle foto's die tijdens het evenement worden gemaakt, zijn welkom. Van alle foto’s samen wordt één grote mozaïekfoto samengesteld. Insturen kan tot zondag 3 juni 13.00 uur. AD de Dordtenaar plaatst de mozaïekfoto maandag 4 juni in de krant en hij wordt ook opgenomen in het gemeentearchief. Dit mozaïek van Dordt in Stoom is de derde in een reeks mozaïekfoto’s van grote Dordtse evenementen, bedoeld voor de collectie van Erfgoedcentrum DiEP.

streep

Met de STOOMTREIN van Apeldoorn naar AD Dordt in Stoom op zondag 3 juni !Op zondag 3 juni 2012 organiseert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij een bijzondere stoomtreinrit van Apeldoorn naar Dordrecht. Zodra de stoomtrein is aangekomen in Dordrecht kunt u het stoomfestival "Dordt in Stoom" bezoeken, het stoomrondje in Dordrecht zal bij de ritprijs inbegrepen zijn.
Het stoomrondje geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn een ritje met de stoomtrein van de "Stoom Stichting Nederland", (historische) bussen, de toegang tot de modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-)rondvaarten. Net zoals voorgaande jaren kunt u tijdens de terugreis gebruik maken van een 3-gangen diner in één van onze luxe Wagon-Lits rijtuigen. Vanwege de te verwachten aankomsttijd in Dordrecht is er dit jaar geen mogelijkheid om op de heenreis te lunchen, uiteraard kunt u wel kiezen voor een lunchpakket. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om koffie met gebak te nuttigen op de heenreis in één van onze Wagon-Lits rijtuigen.
Voor alle informatie en reservering omtrent deze speciale stoomreis: website Veluwsche Stoomtrein Maatschappij